Håndlavet

Definitionen af håndlavede er meget enkel: Lavet i hånden. Ingen symaskiner; bare håndværktøj, nål og tråd.

Saddelmagersting

Lædervarer er kun så stærke som deres søm. Produkterne fra Rem og Strop er syet med traditionelle sadelmagersting og vokset hørtråd, hvor mellem 3 og 6 tyndere tråde er snoet sammen for at skabe en meget stærk tråd. Tråden er efterfølgende beskyttet med voks.

Det tager betydeligt længere tid at sy i hånden. Til gengæld er saddelmagersyningen stærkere og mere holdbar end nogen maskinsyning.

Saddelmagersting

Hvorfor sy i hånden?

Maskinsyning er i virkeligheden 2 tråde, som løber parallelt. Når en tråd går i stykker, går hele syningen fra hinanden. I en sadelmagersyning syr man med to nåle fra begge sider af læderet og skaber faktisk to søm. Hvis en af dem går i stykker, holder den anden læderstykkerne sammen, og syningen trævler ikke op.

En ægte sadelmagersyning er ikke mulig på en maskine. Det skal gøres sting efter sting, med to nåle, i hånden.

Let reparation

Skulle den ene side af en sadelsøm blive så slidt, at tråden knækker, er læderproduktet som regel fortsat anvendeligt, og en reparation er er simpel og kan foretages med 6-8 sting med en enkelt nål og et stykke vokset tråd.

Hvis en maskinsyning slides over, fortsætter optrævlingen og syningen mister sin funktion, hvorefter hele syningen må laves om.