Håndlavet

Definitionen af “håndlavet” er meget enkel: Lavet i hånden. Ingen symaskiner; bare håndværktøj, nål og tråd.

Saddelmagersting

Lædervarer er kun så stærke som deres søm. Produkterne fra Rem og Strop er syet med traditionelle sadelmagersting og vokset hørtråd, hvor mellem 3 og 6 tyndere tråde er snoet sammen for at skabe en meget stærk tråd. Tråden er efterfølgende beskyttet med voks.

Det tager betydeligt længere tid at sy i hånden. Til gengæld er saddelmagersyningen stærkere og mere holdbar end nogen maskinsyning.

Saddelmagersting

Hvorfor sy i hånden?

Maskinsyning er i virkeligheden 2 tråde, som løber parallelt. Når en tråd går i stykker, går hele syningen fra hinanden. I en sadelmagersyning syr man med to nåle fra begge sider af læderet og skaber faktisk to søm. Hvis en af dem går i stykker, holder den anden læderstykkerne sammen, og syningen trævler ikke op.

En ægte sadelmagersyning er ikke mulig på en maskine. Det skal gøres sting efter sting, med to nåle, i hånden.

Let reparation

Skulle den ene side af en sadelsøm blive så slidt, at tråden knækker, er læderproduktet som regel fortsat anvendeligt, og en reparation er simpel og kan foretages med 6-8 sting med en enkelt nål og et stykke vokset tråd.

Hvis en maskinsyning slides over, fortsætter optrævlingen og syningen mister sin funktion, hvorefter hele syningen må laves om.